Etusivu | Kennelesittely | Koirani | Kasvatit | Pentuja | Linkit | Blogi


1 · A · E · H · I · J · B · K · L · M · N · O · P · R

Taikahallan J-pentue


i. Taikahallan Hankien Hurmuri

Huurre Koiranetissä
e. Sagaberran Eahketnasti

Piki Koiranetissäs. 21.7.2007

Lapinkoira

3n + u
n Taikahallan Jäkälätassu
n Taikahallan Jadeneito
n Taikahallan Jokaillantähti
u Taikahallan Joikapoika
u Taikahallan Jalojalka
u Taikahallan Jänkien Hurmuri
u Taikahallan Jämy Jätkä
TAIKAHALLAN JÄKÄLÄTASSU

Nimi tälle pennulle löytyi siitä, että sillä on valkoista tassuissaan toisin kuin siskoillaan.

Ruutina paremmin tunnettu neiti asustaa emäntänsä kanssa Nurmossa. Luonteeltaan Ruuti oli pentuna ehkä eniten emänsä Pikin kaltainen, todella vauhdikas ja nopeaoppinen. No ei ne herneet kuulemma aina niin kolahtele, mutta intoa piisaa ja toistoja voi tehdä ilman, että koira tylsistyis tekemiseen. Hyvä sekin! Ruuti treenailee tokoa emäntänsä kanssa ja varmasti jonain päivänä heidät näkee kisakentilläkin! Tähän mennessä Ruuti on kunnostautunut näyttelyissä arvosanalla EH (erittäin hyvä) ja mätsäreissä, joissa on pärjännyt välillä todella hienosti. 

Lappalaiskoirien erikoisnäyttely Jyväskylä 5.10.2008, Paula Rekiranta: "Erittäin hyvän tyyppinen nuori narttu, joka on tänään kovin niukassa turkissa. Hyvä kallo. Hieman pitkä kuono-osa ja kuonon selkä saisi olla suorempi. Kookkaat korvat. Hyvä kaula. Oikein kulmautuneet raajat. Tiivis runko. Liikkuu erittäin hyvin." JUK EH

Maalahti 9.8.2008, Sakari Poti: "Parkinruskea vaalein merkein, keskikokoinen, mittasuhteiltaan hieman pitkä, hieman kevytpiirteinen pää, tiivis runko, raajaluusto saisi olla vahvempaa, välikämmenet antaa periksi, hyvät takaraajat, pentuturkki, oikea-asentoinen häntä, kevyt tehokas liike, pirteä, mielyttävä luonne" EH 


Ruutin omat kotisivut ja blogi

Ruuti Koiranetissä


Kuvat: Minna Rinne

TAIKAHALLAN JADENEITO

Sijoituskoira. Riitu jäi jalostuskäytöstä pois pitkälti käytännön syiden takia, oma aika ei vain riittänyt pentueen kasvattamiseen ja sitten Riitu olikin jo nelivuotias eli sijoitussopimus umpeutui.
Lisää Riitusta omalla sivullaan.

Riitu Koiranetissä
TAIKAHALLAN JOKAILLANTÄHTI

Nimensä tämä pentu sai emonsa rekisterinimen mukaan, Eahketnasti kun tarkoittaa iltatähteä.

Uudelta nimeltään Iitu muutti Oulaiseen eläkeläispariskunnan elämää piristämään. Iitu on hyvin ihmisrakas pentu, tykkää touhuta ihmisten lähellä.

Iitu on vieraillut meillä usein ja siten pentueen tutuin. Sain Iitun jalostuslainaan O-pentueen emäksi. Hyvä emä se olikin, siitä vain rasittava kun se tykkäsi kantaa pentunsa pentulaatikosta meän sänkyyn! 

Iitu oli Katselmuksen kaunein juniorinarttu!

Arvostelu Katselmuksesta: Kookas nätti narttu. Hyvä pää. Kiva ilme. Hyvä luusto. Hyvä runko. Aavistuksen luisu lantio. Hyvä turkki. Halutessaan liikkuu hyvin. Kiltti itsepäinen luonne. Purenta OK.


Oulainen 24.5.2008, Hannu Talvi: "ihannekoko ja mittasuhteet, hieman vaaleat silmät, kauttaaltaan erinomainen rakenne, hyvä turkki, pitkä häntä, esiintyy ja liikkuu hyvin." ERI JUK2 PN4

Iitu Koiranetissä
 TAIKAHALLAN JOIKAPOIKA

Tämä nuori herra ilmaisee itseään ääntelemällä, siitä idea rekisterinimeen!

Joikapoika muutti Kittilään lapsiperheen koiraksi ja sai uuden nimen Roki.

Roki KoiranetissäTAIKAHALLAN JALOJALKA 

Nimensä tämä pentu sai jalkojensa värityksen suhteen, ei ole valkoisia sukkia eikä varpaita kuten velipojilla. Lisäksi tämä tavallaan linkittää pennun juuriinsa, isänisä on Reppuleita!

Oka asuu Savukoskella Kellokas-kennelissä. Porohommissa on isännän kaverina ja on tehnyt pentueen Kellokas-koiria.

Katselmuksessa Oulussa keväällä 2008 Oka oli junioriuroksista komein!
 

Oka Koiranetissä

TAIKAHALLAN JÄNKIEN HURMURI 

Halusin nimetä yhden pennuista isänsä Taikahallan Hankien Hurmurin mukaan ja tämä vaaleamerkkisin poika sai kunnian päätyä isänsä nimikaimaksi.

Hurmurista tuli uudessa kodissaan Tiaisessa lyhyesti ja ytimekkäästi Humu. Luon
teeltaan Humu on sellainen oman tiensä kulkija. Pentuna monesti muut pennut touhusivat keskenään ja Humu tutki omia juttujaan. 

Humu Koiranetissä 


Näyttelyarvostelu:
Sodankylä 22.4.2008, tuomari Matti Palojärvi 

"Ihannekokoa kookkaampi, mittasuhteet pitkähkö, kevyt kulmaukset, riittävä karvapeite, taka-asentoinen häntä, kevyt liike, miellyttävä luonne." EH JUK2

Omistajan kertomaa:
Humu on luonteeltaan hieno koira: hyvä lasten kanssa,
oppivainen, mutta joskus kuuro! ZsaZsan kanssa on erittäin hyvä kaveri, ne nukkuvat päiväunet pihalla ihan vierivieressä. ZsaZsa pysyy piha-aluella myös matalan aidan toisella puolella muttei Humu - jos hänet päästää irti hän on silloin kuuro, vaikka olemme kovasti harjoiteltu 'tule'-käskyä herkkujen kanssa! Mutta kun ollaan oltu kelkkareisulla Humu ja ZsaZsan kanssa työhommissa, tai makkaranpaistoretkellä lasten kanssa, he ovat olleet molemmat irti ja Humukin on pysynyt silloin lähellä leikkimässä ja tutkimassa, ja ne tulevat takaisin yhdessä kun kutsutaan. En halua ottaa riskiä Humun ja maantien kanssa, siksi Humu pidetään juoksunarulla kun hän on pihalla. Kesällä korotamme aidan. Humun herkkua on näköään meidän villasukat - en usko että ehjiä enää löytyy! Toiset herkut ovat tietysti myös poron liha- ja luu sekoitukset, jota saan poromiehiltä. 

Uusia uutisia toukokuulta 2008:
Korotimme piha-aitamme, se on nyt vaan vailla maalia. Humu saa olla nyt jatkuvasti ilman juoksunarua omassa pihassamme. Eilen hän oli kuitenkin koko päivän vapaana meidän kanssa aidan toisella puolellakin kun touhusimme ympäriinsä haravoiden, ym. ja on sen verran aikuistunut että ymmärtää pysyy lähellä, siis 9 tunnin ajan! Sitä onkin harjoiteltu usein!


TAIKAHALLAN JÄMY JÄTKÄ

Katselin kerran pentuja ja jotain selitin siskolleni tästä pennusta tyyliin tämä tässä on melkoisen jämy jätkä. Sehän olikin hyvä nimi!

Jämystä tuli Jämy uudessa kodissaankin Kemijärvellä. Luonteeltaan Jämy on myös ehkä hieman tuumailija.

Jämy kävi näyttelyssä Kemijärvellä maaliskuussa 2009 ja tässä arvostelu:
"Musta merkein, koon ylärajoilla, mittasuhteiltaan pitkä, kapea pitkä pää, kevyt hieman turhan pitkä runko, hyvin kulmautunut, hyväluustoiset raajat, näyttävä turkki, muhkea jouhinen häntä, hyvä luonne, liikkuu pitkällä askeleella." NUO H

Jämy Koiranetissä 


Jämy
Koiranetissä