Etusivu | Kennelesittely | Koirani | Kasvatit | Pentuja | Linkit | Blogi


1 · A · E · H · I · J · B · K · L · M · N · O · P · R

Taikahallan A-pentue

i. Huhtun Taamo

Taamo Koiranetissä
e. Iitu

Iitu Koiranetissä
s. 21.3.2003

Lapinkoira

2n + 2u
n Taikahallan Aava Kuunkehrä
n Taikahallan Aamu Päivänsäde
u Taikahallan Aatos Yösydän
u Taikahallan Aslan Aamunkajo


TAIKAHALLAN AAVA KUUNKEHRÄ

Lonkat kuvattu: BC
Silmät tarkastettu: 30.10.2004 OK

Paras tulos virallisessa näyttelyssä: Muurola 15.5.2004 JUN H
Katselmus 2004: ei sijoitusta
Poropaimennustesti : ei ole suoritettu

Jälkeläiset: Taikahallan I-pentue vuonna 2005

Aava Koiranetissä

Aava Kuunkehrä eli Aava asuu Sinetässä Annan ja Brucen päivien piristäjänä. Se oli alunperin sijoituskoirana, mutta pennutuksen myötä siirtyi kokonaan Annan ja Brucen omistukseen.

Luonteeltaan Aava on rauhallinen ja se on kaikkien kaveri. Emäntänsä kanssa Aava harrastaa tokoa ja naksuttelua. Aava on reissannut paljon koko pienen elämänsä ajan, mutta ei vieläkään rakasta autoilua! Nuoresta iästään huolimatta Aava pysyy pihalla aika hyvin.

Aava kävi Katselmuksessa Oulussa ja tuomari Heljä Manninen antoi Aavasta seuraavan arvion:
"Hyvä pää, ilme ja purenta. Hyvä luonne. Hyvä pitkä runko, riittävät kulmaukset. Pehmeä selkä vielä, liikkuu hieman takaraajat allaan."

Aava kävi 15.5.2004 Muurolassa ihan oikeassa näyttelyssä ja tuomari Leni Nousiainen kertoi Aavasta seuraavaa:
"Oikeat mittasuhteet, luusto voisi olla vankempi, hieman ilmava kokonaisuus. Hyvä kuono-osa, vielä melko kapea ja pyöreä kallo. Riittävä kaula. Eturinta voisi olla täyteläisempi. O.K. mallinen rintakehä. Melko pystyt lavat ja lantio. Niukahkot takakulmaukset. Melko korkea kinner. Riittävä askelpituus." JUN HTAIKAHALLAN AAMU PÄIVÄNSÄDE

Aamu Päivänsäde eli Risku muutti Kuusamoon Kirsti Karvosen elämää sulostuttamaan. Luonteeltaan Risku on pieni ja pippurinen, ihan kuten emänsä Iitu!

Risku Koiranetissä
TAIKAHALLAN AATOS YÖSYDÄN

Aatos Yösydän eli Tosca asuu Rajalassa Kari ja Minna Lehtolan luona porokoiraopissa. Luonteeltaan Tosca on rauhallinen ja ystävällinen, mutta työhommissa siinä piisaa virtaa! Isäntänsä kertoman mukaan koira on kuuliainen ja oppinut hyvin, mutta nyt nuoruuden innolla meinaa välillä mennä liian kauas. Tottelevainen Tosca kyllä on, sen voi jättää mönkijän päälle keskelle porotokkaa, eikä koira lähde minnekään kun on paikalle komennettu!

Ihana ja kaunis raitajalka Tosca on, ei voi muuta sanoa! Isältään Huhtun Taamolta Tosca on perinyt kauniin mallisen pään, mahtavan turkin ja hieman lerputtavat korvat.

Tosca on silmiltään terve ja lonkat on A.

Tosca Koiranetissä
TAIKAHALLAN ASLAN AAMUNKAJO

Asla on opiskelemassa porohommiin Lohinivassa Pasi Uutelan perheessä.

Muutaman kuukauden iässä Asla perheineen kävi moikkaamassa meitä ohikulkumatkallaan. Aslasta oli tullut tosi kaunis ja rauhallinen. Porojen kanssa Asla pärjää mainiosti ja on ollut jo nuoruusaikana isäntänsä apuna vasanmerkityksessä. Ajoi vasan kerrallaan aitauksesta toiseen ja työn tehtyään jäi portille istumaan siihen malliin, että tästä ei ole vasoilla mitään menemistä! Isäntä kertoo olevansa pentuun enemmän kuin tyytyväinen ja kehuja se on saanut muiltakin poromiehiltä. Vanhemmiten Asla on päässyt luottotehtäviin, aina kun porot ei tottele niin isäntä ja koira pyydetään tositouhuun... "käyppä Aslan kanssa niin alkavappa totteleen".

Syksyllä Asla kunnostautui metsäkoirana. Isäntä ampui koiran avustuksella monta metsälintua. Fiksu koira kun on, Asla tiesi, että jos on pyssy mukana niin ei välitetä poroista ja jos taas pyssy jää kotiin niin silloin ollaan porotyössä eikä linnuista piitata!

Siitä Asla on saanut kovasti kiitosta, että sen kanssa voi mennä minne tahansa eikä sitä koskaan tarvitse pitää kiinni! Se on niin rauhallinen ja
tottelevainen. Mutta työhommissa koirassa piisaa energiaa ja se on aina valmis lähtemään töihin.

Asla Koiranetissä

Näyttelytulos:

Ranua 6.11.2005, tuomari Leila Kärkäs:
"Hyvä tyyppinen. Esiintyy tänään karvattomana, pohjavilla puuttuu, peitinkarva lyhyttä ja pehmeää. Hyvä asentoiset ja -kokoiset korvat. Hieman vaaleat silmät, hyvä kallo ja otsapenger. Hyvä rakenne. Pitkä lanneosa ja luisu lantio. Liikkuu lyhellä askeleella, hyvä sivu askel. Miellyttävä luonne. Esiintyy ja esitetään hyvin." 

AVO H 

Sodankylä 12.8.2006, tuomari Jari Fors 
"Musta vaalein merkein. Keskikokoinen uros, jonka sukupuolileima epäselvä. Kevyt narttumainen pää, hyvät korvat. Hyvä kaula ja selkä, oikea asentoiset raajat, luusto saisi olla vahvempaa. Hyvä häntä, turkki ei parhaimmillaan. Normaali liike, luonne oikea."
AVO H