Etusivu | Kennelesittely | Koirani | Kasvatit | Pentuja | Linkit | Blogi


1 · A · E · H · I · J · B · K · L · M · N · O · P · R

Taikahallan H-pentue


i. Reppulin Legolin

Lego Koiranetissä
e. Tsabba

Ruska Koiranetissäs. 3.5.2005

Lapinkoira

3n + 8u
n BH TK2 Taikahallan Hankien Hymy
n Taikahallan Hankien Helmi
n Taikahallan Hankien Hehku
u Taikahallan Hankien Haltija
u Taikahallan Hankien Herra
u Taikahallan Hankien Hohto
u Taikahallan Hankien Huiske
u Taikahallan Hankien Hukka
u Taikahallan Hankien Hurma
u Taikahallan Hankien Hurmuri
u Taikahallan Hankien HuumaBH TK2 TAIKAHALLAN HANKIEN HYMY

Hippu oli sijoitusnarttuni ja on M-pentueemme emä.

Lisää Hipusta omalla sivullaan.

Hippu KoiranetissäTAIKAHALLAN HANKIEN HELMI

Helmi on kaunis parkkidomino neiti. Valloittava luonne! Sillä perusteella Helmi sai vallattua paikan Riskatsurkan kennelin Maaritin sydämestä ja lähti kohti uusia seikkailuja Riskatsurkan kennelin sijoitusnarttuna. Se asustaa nykyään Rovaniemellä ja tuntee nimen Unni.


Unni Koiranetissä
TAIKAHALLAN HANKIEN HEHKU

Hehku eli kotoisammin Pihka on topakkaluonteinen neiti. Hyvin vikkeläkinttuinen ja kova kiipeämään, pentuaitaus ei paljoa Pihkaa hidasta... Pihka lähti Ouluun täyttämään koirankokoista aukkoa erään pariskunnan elämässä! Jokin aika sitten sain Pihkasta kuvia ja kuulumisia pitkän ja koskettavan meilin muodossa. Oli ihana lukea, miten onnellista elämää Pihka saa viettää perheensä kanssa. Pihka on rauhallinen ja kaikin puolin täydellinen koira emännälleen!

Pihka Koiranetissä


Omistaja kertoilee elämästä Pihkan kanssa...
" Pihkan kanssa on mennyt hyvin. Neiti on kotiutunut hienosti ja melko kuuliaisesti oppii sallitut ja kielletyt asiat. Verhoihin kyllä piti ostaa Kissa- ja koirakarkoitetta kun tapasi mennä niitä pureskelemaan silloin kun molemmat ihmiset kuorsattiin sikeimmillään.
Neiti vaikuttaa koulutettavuutensa puolesta varsin lupaavalta. Nyt osataan jo luoksetulemista, istuminen käskystä ja maahanmeno kun itse kyykistyy ja näyttää maata merkiksi. Tulevaisuudessa sitten vasta tulee pelkät käskyt. Harjaaminen on sellainen mitä ei kovin kivana pidetä, mutta kun päivittäin pienissä annoksissa harjoitellaan niin kyllä se siitä. Kynsien, korvien ja hampaiden räpeltämisestä/katsomisesta ei enää välitetä paljon mitään.
Nooh...osaahan se tietysti olla oikea riiviökin silloin kun on ilta tai aamuvilli koittanut ja tuntuu, että korvat ja silmät on unohtuneet narikkaan. Ihanaiseen pentuaikaan sekin kuuluu. Nautitaan siitäkin kun se kuitenkin menee niin pian ohi :o) "
 TAIKAHALLAN HANKIEN HALTIJA

Halti asustaa Kittilässä. Ihana ja rauhallinen pentu, joka luottaa siihen, että pystyy jyräämään kenet tahansa koollaan! Haltin kanssa on harrasteltu vähän etsintää ja hyvin Halti piiloon menneet mummot on löytänyt.

Halti Koiranetissä

Haltin näyttelyarvostelu Rovaniemeltä 4.3.2006, tuomari Matti Palojärvi:
musta merkein, keskikokoinen, mittasuhteiltaan riittävä, kevytpiirteinen pää, kookkaat korvat, hyvä ylälinja, kevyt raajaluusto, oikea-asentoiset raajat, riittävät kulmaukset, turkki ei tuuheimmillaan, hyvä liike, oikea luonne JUN H


12.8.2006 Sodankylä tuomarina Jari Fors 
Musta vaalein merkein, keskikokoinen, vielä hieman kevyt ja kapeahko uros. Kapeahko oikealinjainen pää, hyvät korvat. Tiivis riittäväsuhteinen oikea runko. Oikea asentoiset raajat, joskin luusto saisi olla vahvempaa. Hyvä häntä, kesäturkki. Terhakkaat liikkeet, luonne oikea. JUN EH1

Pessalompolo 15.4.2007, Tuomarina Tapio Eerola
Vajaa 2v. Kooltaan ylärajalla. Mittasuhteiltaan hyvä. Oikealinjainen kevytrakenteinen pää. Silmät, korvat, purenta ok. Rintakehä kevyt, litteä. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä turkin laatu. Kevyet liikkeet. Kapeat edestä. Kokonaisuutena pystykorvamaisen ryhdikäs. Rauhallinen käytös. NUO EH3


TAIKAHALLAN HANKIEN HERRA

Zemi jäi tänne Ivaloon isukkinsa Legon kiusaksi... ;D Luonteeltaan Zemi on pehmeämpi kuin isänsä, ei läheskään yhtä kovapäinen, tullut siis enempi emäänsä.

Zemi Koiranetissä
TAIKAHALLAN HANKIEN HOHTO

Hohto asuu Siikajoella ja on siellä hevosfarmarina ja Ella-neidin kaverina.

Omistaja kertoilee Hohdosta seuraavaa:
"Hohto ei tehnyt mitään tuhmuuksia toisinsanojen syönyt kenkiä tai muuta vastaavaa :) Ensi yöt sinnitteli sängyssä (tuli kuuma) mutta nyt on siirtynyt lattialle sängynviereen. Laitoin hänelle hienon pedin mutta ei kelpaa, luultavasti viileämpää lattialla. On joka paikassa kuin kotonaan käyttäytyy oikein mallikkaasti!! Esim. jäin tänään tallilla suusta kinni, toisella puolella hevoset tarhoissa toisella puolella auto ja ihmisiä päälle kymmenen, Hohto tuumasi että nyt jäi etelän tyttö suustaan kiinni minä laitan maate:) "

Vajaan vuoden iässä Hohto oli hieman murrosiän kourissa ja karkasi pihalta pari kertaa, mutta nyt on jo rauhoittunut.

Hohto Koiranetissä
TAIKAHALLAN HANKIEN HUISKE

Huiske menee Ähtäriin ja tulevaisuudessa toivottavasti mökkeilee usein täällä Ivalon läheisyydessä!

Huiske perheineen kävi vierailulla elokuun alussa. Olipas pojassa virtaa! Omistajien mukaan koira on just sellainen kuin halusivatkin, suht tottelevainen jo nyt ja muutenkin mukava. Oikein nätin mallinen koiruus Huiske on, tykkään kovasti! 


Huiske Koiranetissä
 

TAIKAHALLAN HANKIEN HUKKA

Herra Hukka asuu Rovaniemellä ja tulevaisuudessa mahdollisesti pääsee harrastamaan agilityä. Nyt se toimii lammaspaimenena ja on mielestäni todella onnellisen näköinen! Hukan uusi harrastus on etsintä ja siinä se tuntuu olevan elementissään. Etsii rauhallisesti ja tarkasti ja tykkää kovasti maalimiehistä.

Hukka on läpäissyt poropaimennustestin 5.3.2006 juuri ja juuri 10 kk täytettyään!

Hukka Koiranetissä

Muurolan näyttely 22.4.2006, tuomari Riitta Lahtovaara 

"Erittäin hyvätyyppinen, maskuliinen uros, jolla sopiva rungon pituus. Oikea linjainen pää. Hyvät korvat. Lyhyt kaula. Selkä vielä pehmeä. Hyvä häntä. Riittävä runko. Suorat etukulmaukset, takana riittävät. Takana kannukset. Oikea karvanlaatu. Norm. sivuliikkeet, hieman kapeat takaa. Luonne o.k."
JUK EH

Rovaniemellä 23.6.2007, tuomari Hans v.d. Berg:
"Very good in type. Good size. Could do with bit more bone and substance. Good length of body. Good expression. Muggle could be stronger. Exc ears. Sufficiant angulation in front and rear. Topline could be stronger. Exc marking. Good temperament. Movement could be better." AVO EH
Suomennos: "Hyvän tyyppinen. Hyvän kokoinen. Voisi olla enemmän luustoa ja massaa. Hyvä rungon pituus. Hyvä ilme. Kuono voisi olla voimakkaampi. Erinomaiset korvat. Riittävät kulmaukset edessä ja ?. Ylälinja voisi olla voimakkaampi. Erinomaiset merkit. Hyvä luonne. Liikunta voisi olla parempaa."
 
TAIKAHALLAN HANKIEN HURMA

Hurma alias Nuka asuu Rovaniemellä tähtäimenä harrastaminen emännän ja isännän kanssa. Perheessä on myös vanhempi, leikattu narttukoira kaverina.

Nukan kanssa on treenattu etsintää pikkupennusta lähtien, samoin agilityä ja tottelevaisuutta. Agilityssä Nuka kisaa MAXI3-luokassa.

Nuka Koiranetissä

Muurola 22.4.2006, tuomari Riitta Lahtovaara:
"Erinomaista tyyppiä oleva maskuliininen mittasuhteiltaan oikea uros. Kaunis pää ja hyvät korvat. Hyvä kaula. Hyvät ylälinja ja häntä, ikäännähden riittävä runko, tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Karvapeite voisi olla hieman kovempaakin. Joustavat sivuliikkeet, hieman kapeat takaa. Luonne ok."
JUK2 ERI PU2 VASERT 


Nuka kävi luonnetestissä Rovaniemellä 9.5.2009, tuomarit olivat Jorma Lankinen ja Maarit Salla. Pisteitä kertyi eri osa-alueista seuraavasti:

Toimintakyky + 1Kohtuullinen
Terävyys + 3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu -1 Pieni
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus +3 Kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukaspelottomuus +++ Laukausvarma

Loppupisteet 145

TAIKAHALLAN HANKIEN HURMURI

Hurmuri eli Huurre jäi meille kotiin.

Lisää Huurresta omalla sivullaan.

Huurre KoiranetissäTAIKAHALLAN HANKIEN HUUMA

Huuma eli nykyisemmin Nalle lähti Kemijärvelle ja pääsee jatkossa kokeilemaan porojen paimentamista! Emäntänsä mukaan Nalle on aika kovaluontoinen koira ja meinaa välillä hieman pomotella. Energiaa Nallesta löytyy vaikka muille jakaa. Kuulostaa kyllä aivan loistopakkaukselta!

Nalle Koiranetissä