Etusivu | Kennelesittely | Koirani | Kasvatit | Pentuja | Linkit | Blogi


1 · A · E · H · I · J · B · K · L · M · N · O · P · R

Taikahallan E-pentue


i. Hankiaisen Puskupoika

Pusku Koiranetissä
e. Iitu

Iitu Koiranetissä
s. 27.9.2004

Lapinkoira

4n + 1u
n Taikahallan Ensi Lempi
n Taikahallan Ensilumenneito
n Taikahallan Erikoinen Elli
n Taikahallan Erinäppärä Typy
u Taikahallan Eka Parkki


TAIKAHALLAN ENSI LEMPI

Taikahallan Ensi Lempi eli kotoisammin Essi on sijoituskoirani. Se asuu Sodankylässä Riitan ja Timon silmäteränä. Tarkoitus olisi pennuttaa Essi 2008 syksyllä.

Nimi oli helppo löytää tälle neidille, olin jo päättänyt, että sijoitusnarttu tulee olemaan Ensi Lempi. Tälle se sopii kuin valettu, koira on ihan kuin emänsä pienenä! Lähes kokonaan musta, vain leuan alla valkoinen läiskä, pari varvasta on valkoiset ja jaloissa on raitaväritys. Saa nähdä, tuleeko se luonteensa puolesta emäänsä! Vauhtia varmasti riittää ja ainesta olisi Riitan haluamaksi harrastuskoiraksi!

Essi on ihanan avoin koira ja kilttikin, tosin halutessaan se on kyllä todellinen jääräpää! Kun Essille sopiva koulutusmetodi löytyi, tuntui koko koira muuttuvan ja vieläpä kovasti edukseen!

Essi Koiranetissä


TAIKAHALLAN ENSILUMENNEITO

Taikahallan Ensilumenneito sai nimensä talven ensilumesta, keksin nimen ja tämä pentu näytti nimen saajalta! Väriltäänkin se on kuin ensi lumi, paljon vaaleata, mutta kuitenkin on myös tummaa. Ensi lumi suli pois, mutta nimi jäi! Kutsumanimeksi tälle neidille tuli Lumi, jolla tylleröä myös uudessa kodissa kutsuttiin.

Lumi lähti Niittyrantojen koiraksi Kolariin. Sain kuulla ikävän uutisen 15.2.2005. Lumi oli joutunut auton yliajamaksi ja nuori elämä päättyi, aivan liian aikaisin! Hei hei Lumienkeli...

TAIKAHALLAN ERIKOINEN ELLI

Taikahallan Erikoinen Elli sai nimensä värityksestään, en ole kovin montaa valkokuonoista lapinkoiraa tavannut! Pentu syntyi ihan vaaleanpunakirsuisena, mutta pigmenttiä tuli lisää koko ajan ja aikuisena Ellin kuono on ihan musta.

Elli pääsi Tyrnävälle hevostilan koiraksi paimentamaan perheen lapsia. Paikka on loistava Ellille, fiksulle ja aikaansaavalle koiraneidille on luvassa kovasti tekemistä! Omistaja kertoo Ellin osaavan olla tallilla todella hienosti ja onkin emäntänsä mukana aina tallilla. Perheen 5-vuotiaan tytön kanssa Elli harjoittelee agilityä, Erika sai tässä sen pitkään toivomansa harrastuskaverin, ei tarvitse enää leikkiä koiraa! Toinen lapsista on vielä liian pieni leikkeihin, häntä Elli käy nuolaisemassa tervehdykseksi. 


Elli Koiranetissä

Näyttelyarvostelu:

Raahe 6.8.2005, tuomari Tapio Kakko

Kokonaiskuvaltaan hyvä. Mittasuhteiltaan vielä oikea, kookas narttu. Hieman pitkä kuono, kallo voisi olla hieman leveämpi. Hieman vaaleat silmät. Sopivan voimakas runko, hieman pysty lantio. Hieman niukat etukulmaukset. Hyvä takaosa. Kokoonsa nähden riittävä luusto. Peitinkarva voisi olla pidempää, mutta oikean laatuista. Raajakarvoitus puuttuu. Oikein kiinnittynyt häntä. Liikkuu sivulta hyvällä takapotkulla. Voisi esiintyä hieman iloisemmin.
JUK H

Katselmus Oulussa 27.4.2008, tuomari Jussi Nummiola:
"Erittäin hyvä tyyppi, hyvä purenta, hyvä luusto, hyvin kulmautunut, hyvät rungon mittasuhteet, hyvät etu- ja takaliikkeet, liikkuu lyhyellä askeleella, hyvä selkälinja"
TAIKAHALLAN ERINÄPPÄRÄ TYPY

Taikahallan Erinäppärä Typy sai nimensä viimeisenä. Nimi tulee siitä, että kerran pentu taapersi tissiltä pentulaatikon toiseen nurkkaan ja teki sinne kakat. Fiksu tyttö kun ei sotke ruokapöydässä! Toivottavasti nimi on enne ja pentu on yhtä fiksu ja näppärä tulevaisuudessakin!

Tämä neitokainen lähti Iisalmeen. Vaikuttaa sopivalta pennulta lapsiperheeseen, näpsäkkä ja sopeutuvainen pentu, joka ei kovin vähästä hätkähdä! Uudeksi nimeksi tuli Saaga. Omistajan kertoman mukaan Saaga on hyvin sopeutunut heidän elämänrytmiinsä ja tulee lasten kanssa toimeen loistavasti. Se on mukava ja oppivainen koira. Ensi kesänä Saaga pääsee mökkeilemään.

Saaga Koiranetissä

TAIKAHALLAN EKA PARKKI

Taikahallan Eka Parkki nimi tulee yksinkertaisesti siitä, että se on ensimmäinen meille syntynyt parkki!

Pikkuherra sai kutsumanimen Kajo jo täällä synnyinkodissaan. Luonteeltaan Kajo on reipas, välillä kuulemma hieman omapäinen. Kävin katsomassa Kajoa kesällä 2007 ja aivan ihana herra se onkin, hyvin sosiaalinen joka autoon tunkeutuja! Ihan täydellinen pihallapysyjä Kajo ei ole vaan naapuruston tylleröitä pitää päästä välillä moikkaamaan, mutta ei heti ekana ole omille teilleen lähdössä vaan pysyy aika kiitettävästi kuitenkin omalla reviirillään. Kajo asuu nykyään Vantaalla.

Näyttelyarvostelu Muurola 22.4.2006, tuomari Riitta Lahtovaara:
"Hyvä tyyppinen maskuliininen uros, jolla sopiva ?. Hyvä pää. Kookkaat korvat. ? hyvä kaula. Hyvin kapea runko ja lanne voisi olla hieman
lyhyempi. Karvapeite saisi olla kovempaa. Suorat etukulmat, takana riittävät. Liikkuu takaraajat rungon alla. Hieman alaskiinnittynyt häntä." AVO H
(Arvostelun kaikista sanoista ei saa oikein selvää, siksi kysymysmerkit!)

Kajolla on pentue Klänähän Rossmaryn kanssa.

Kajo Koiranetissä