Etusivu | Kennelesittely | Koirani | Kasvatit | Pentuja | Linkit | Blogi


1 · A · E · H · I · J · B · K · L · M · N · O · P · R

Taikahallan M-pentue


i. Juskankankaan Pälvi-Panu

Rutja Koiranetissä
e. Taikahallan Hankien Hymy

Hippu Koiranetissäs. 7.12.2008

Lapinkoira

1n + 2u
n TK2 Taikahallan Merienvaltiatar
u Taikahallan Myrskynherra
u Taikahallan MyräkänvartijaTK2 TAIKAHALLAN MERIENVALTIATAR

Merienvaltiatar eli Noppa asuu Oulussa emänsä Hipun kaverina ja on sijoitusnarttuni. Luonteeltaan Noppa on vallan ihastuttava, otti tilan haltuun jo ihan pienenä pentuna. Emänsä tapaan Noppa on nopea oppimaan juttuja, mutta jotenkin musta tuntuu, että Noppa on hieman omapäisempi, ainakin niiden emännän kertomusten mukaan.

 
Noppa oman ihmisensä kuvailemana:
"Noppa on touhukas ja rämäpäinen ilopilleri. Noppa tekee kaiken täysillä, mutta kun mitään ei tapahdu, se osaa rauhoittua missä tahansa lepäämään. Vieraisiin ihmisiin Noppa suhtautuu äärimmäisen ystävällisesti, ja kotona se on varsinainen sylikoira. Vähäisestä kokemuksestaan huolimatta Noppa suhtautuu luontevasti myös pieniin lapsiin. Noppa asuu pienkerrostalossa eikä hauku sisällä, mutta tykkää muuten "jutella" ja käyttää ääntään. Noppa ei pelkää ilotulitusta eikä muitakaan kovia ääniä.

Noppa on hyvin kuuliainen ja halukas yhteistyöhön. Vapaana ollessaan se tulee yleensä hyvin toimeen muitten koirien kanssa. Vapaana ollessaan Noppa pysyy luotettavasti mukana eikä riistaviettiä ole. Noppa on tottunut tallikoira, antaa hevosten olla rauhassa, ja kulkee mukana ratsastuslenkeilläkin.

Harrastuksiin motivoiminen on helppoa, koska Nopan ruokahalu on pohjaton ja se nauttii myös saalis- ja taisteluleikeistä sekä painileikeistä yhdessä ihmisen kanssa ilman lelujakin. Noppa harrastaa tokoa, agilityä ja jäljestystä. Tokossa Noppa on saavuttanut alokas- ja avoimesta luokasta koulutustunnukset TK1 ja TK2, agilityssä Noppa kilpailee medi2-luokassa. Video Nopan suorituksesta, 1lk hyppyradalta puhdas rata ja voitto.

Näyttelyissä Noppa ei ole käynyt kuin kerran pentuluokassa. Se on kooltaan pienehkö ja melko sirorakenteinen."  

Noppa Koiranetissä


TAIKAHALLAN MYRSKYNHERRA

Myrskynherra tuntee nimen Aslak ja hänet voi bongata Torniosta. Fiksu penikka kuulostaa olevan ja syötävän suloinen! Tulevaisuudessa Aslak ehkä harrastaa pk-puolen juttuja, ainakin sellainen oli sen emännällä haaveissa.

Omistajan kertomaa:

Tässäpäs nyt näitä Aslakin kuvia ja kuulumisia. Aslak on toipunut hyvin leikkauksesta ja on oma leikkisä ja vilkas itsensä. Luonne ei juuri ole muuttunut, merkkaaminen ja hihnassa vetäminen on kuitenkin vähentynyt. Nyt se vetäminen on enemmänkin poikkeus kuin sääntö. Aslak on oikein kiltti ja rakastaa, kun sillä on paljon touhuamista. Piiloleikit on kivoja, samoin vinkulelut on mahtavia. Kaikki maitopurkit ja tyhjät pakkaukset on hienoja, kun niihin saa jotain hyvää sisälle. Joka päivä treenataan TOKO-hommia ja olen huomannut, että agility saattaisi olla se Aslakin juttu. Silminnähden näyttää nauttivan siitä. Ehkä se olisi tarpeeksi nopeatempoista meidän höyryveturille. :) Kovasti vauhtia riittää. 


Aslak Koiranetissä


TAIKAHALLAN MYRÄKÄNVARTIJA

Myräkänvartija eli Rietu muutti Mikkeliin toisen lapinkoiran seuraksi. Rietu oli pentuna hyvinkin oman arvonsa tunteva, yritti vähän isännöidäkin vaan nyt taitaa olla Lillin tassun alla hyvinkin tyynesti. Tästä tuli enokoira Huurre kovasti mieleeni, samanlaiset elkeet silläkin oli ja voi miten ihana koira siitä tuli iän myötä.  

Rietu Koiranetissä