Etusivu | Kennelesittely | Koirani | Kasvatit | Pentuja | Linkit | Blogi

Entiset sijoituskoirani

 

BH TK2 Taikahallan Hankien Hymy

Tiitiäisen Janna

Sagaberran Yönsydän

Taikahallan
Jadeneito

Taikahallan Kaarnikanvarpu

Taikahallan Lapintaika

TK2 Taikahallan Merienvaltiatar

Taikahallan Neiti Nelituuli

Taikahallan Oma Iltatähti

BH TK2 TAIKAHALLAN HANKIEN HYMY "Hippu"

Hippu on oppivainen neiti ja vielä kuuliainenkin, kiltteydestä puhumattakaan! Naksuttelu on tuttua puuhaa ja on kuulemma perin hauskan näköistä kun koira tarjoaa kaikkia oppimiaan juttuja kokeillakseen mitä emäntä haluaa hänen tekevän sillä kertaa. Isäntä on sitten saanut luvan opettaa Hipulle tarvittavat sirkustemput... ;)

Hippu on geenitestattu ja todettu terveeksi prcd-PRA:n osalta. Tottelevaisuuskokeissa Hippu on kunnostautunut ja on ansainnut koulutustunnuksen TK2. Lisäksi Hippu on läpäissyt käyttäytymiskokeen.

Hippu Koiranetissä


 
TIITÄISEN JANNA "Hilla"

Ostin Tiitiäisen kennelistä narttupennun tuomaan uutta verta. Tiitiäisen Jannan isä Nutukas Ungelo on aivan upea vanha herra, täysin terve vanhallakin iällä.

Janna eli nykyisemmin Hilla on ihastuttava nuori neiti, kovasti omatoiminen ja kontaktihakuinen, kiltti ja syötävän suloinen. Sijoituskoti Hillalle löytyi Rovaniemeltä, kasvattini Hankien Hukan perheestä. Hillan tulevaisuuden harrastus on etsintä ja uskon, että Hilla on omiaan siihen touhuun. 

Hilla Koiranetissä

Rovaniemen juhannusnäyttelyssä 23.6.2007 Hans v.d. Berg tuumi Hillasta seuraavaa:
"Good in type. Head is a bit fine in muggle and needs better earcarriage. Good front. I like the forechest. Exc length of body. Good hindquarters. The coattexture is good for this time. She needs a shorter body. Very happy on the move." JUN H
Suomennos: "Hyvää tyyppiä. Pää on hieman kevyt kuonosta ja korvien asento voisi olla parempi. Hyvä etuosa. Hyvä eturinta. Erinomainen rungon pituus. Hyvät takakulmaukset. Turkki on hyvä. Runko saisi olla lyhyempi. Iloinen liikkuja."

Hilla osallistui 27.4.2008 Paimensukuisten lapinkoirien omaan Katselmukseen Oulussa ja sai tuomari Janika Wikstèniltä seuraavan arvostelun:
"Kaunis narttumainen olemus. Tiineydestään huolimatta kantaa itsensä hyvin. Päässä saisi olla stoppia enemmän. Hyvä runko. Aavistuksen luisu lantio. Liikkuu hyvin olotilaansa nähden. Oikea luonne. Purenta ok."


SAGABERRAN YÖNSYDÄN "Hilla"

Sagaberran Yönsydän eli Hilla tuli omistukseeni muutaman mutkan kautta. Se on sijoituksessa Rovaniemellä ja toivon mukaan tulee meille hoitelemaan pentuja jossain vaiheessa! Koiran muutamat ensimmäiset kuukaudet kasvattajalta lähtemisen jälkeen ovat tuntemattomat ja uudessa kodissa on jouduttu ratkomaan mitä ilmeisemmin aiemmasta kodista lähtöisin olevia käytösongelmia. Nuori koira Hilla on ja vaikuttaa kovasti siltä, että ihan hyvä koira siitä tulee!

Hilla Koiranetissä
TAIKAHALLAN JADENEITO "Riitu"

Tämän pennun rekisterinimi löytyi Piki-emon emännän korukiviharrastuksesta.

Kotoisemmalta nimeltään Riitu on sijoituskoirani ja asustelee Kemissä lapsiperheessä. Luonteeltaan Riitu on aika rauhallinen, ei mikään mahdoton reikäpää. Tuumailee ennen kuin toimii.

Riitu jäi jalostuskäytöstä pois pitkälti käytännön syiden takia, oma aika ei vain riittänyt pentueen kasvattamiseen ja sitten Riitu olikin jo nelivuotias eli sijoitussopimus umpeutui.

Riitu Koiranetissä


TAIKAHALLAN KAARNIKANVARPU "Nuppu"

Nuppu asuu Rovaniemen lähellä Oikaraisissa. Luonteeltaan mukava, ehkä hieman kipakka narttu. Jalostuksesta jätin pois veljeltä löytyneen hc:n takia.

Nuppu KoiranetissäTAIKAHALLAN LAPINTAIKA "Taika"

Lapinlaulu eli Taika on entinen sijoitusnarttuni ja asustaa Paltamossa. Taika on kaunis ja mukavaluontoinen narttu. Jalostuskäytöstä jätin sen pois lähisuvussa esiintyneiden hc-tapausten vuoksi. 

Taika KoiranetissäTK2 TAIKAHALLAN MERIENVALTIATAR

Merienvaltiatar eli Noppa asuu Oulussa emänsä Hipun kaverina ja on sijoitusnarttuni. Luonteeltaan Noppa on vallan ihastuttava, otti tilan haltuun jo ihan pienenä pentuna. Emänsä tapaan Noppa on nopea oppimaan juttuja, mutta jotenkin musta tuntuu, että Noppa on hieman omapäisempi, ainakin niiden emännän kertomusten mukaan.
 
Noppa oman ihmisensä kuvailemana:
"Noppa on touhukas ja rämäpäinen ilopilleri. Noppa tekee kaiken täysillä, mutta kun mitään ei tapahdu, se osaa rauhoittua missä tahansa lepäämään. Vieraisiin ihmisiin Noppa suhtautuu äärimmäisen ystävällisesti, ja kotona se on varsinainen sylikoira. Vähäisestä kokemuksestaan huolimatta Noppa suhtautuu luontevasti myös pieniin lapsiin. Noppa asuu pienkerrostalossa eikä hauku sisällä, mutta tykkää muuten "jutella" ja käyttää ääntään. Noppa ei pelkää ilotulitusta eikä muitakaan kovia ääniä.

Noppa on hyvin kuuliainen ja halukas yhteistyöhön. Vapaana ollessaan se tulee yleensä hyvin toimeen muitten koirien kanssa. Vapaana ollessaan Noppa pysyy luotettavasti mukana eikä riistaviettiä ole. Noppa on tottunut tallikoira, antaa hevosten olla rauhassa, ja kulkee mukana ratsastuslenkeilläkin.

Harrastuksiin motivoiminen on helppoa, koska Nopan ruokahalu on pohjaton ja se nauttii myös saalis- ja taisteluleikeistä sekä painileikeistä yhdessä ihmisen kanssa ilman lelujakin. Noppa harrastaa tokoa, agilityä ja jäljestystä. Tokossa Noppa on saavuttanut alokas- ja avoimesta luokasta koulutustunnukset TK1 ja TK2, agilityssä Noppa kilpailee medi2-luokassa. Video Nopan suorituksesta, 1lk hyppyradalta puhdas rata ja voitto.

Näyttelyissä Noppa ei ole käynyt kuin kerran pentuluokassa. Se on kooltaan pienehkö ja melko sirorakenteinen."  

Noppa Koiranetissä

TAIKAHALLAN NEITI NELITUULI

Nella on sijoituksessa ja asuu Rovaniemellä. Sillä on narttumaisia vinkeitä, mutta pääsääntöisesti kiltti ja helppo koira se on. Mökillä ollessaan on ihan koko ajan irti eikä lähde minnekään.

Koiranetissä
TAIKAHALLAN OMA ILTATÄHTI "Halla"

Hallaksi nimetty parkkisoopeli neiti on luonteeltaan rauhallinen kultamussukkasöpöläinen, joka kuitenkin osaa muuntautua hirmuiseksi pikkuriiviöksi! Omien ihmistensä kanssa Halla pääsee kulkemaan metsissä, treffailemaan muita koiria ja tekemään kaikenlaisia pienille koirille sopivia juttuja. Varmaan myöhemmin jotain harrastamistakin, emäntänsä on kiinnostunut jäljestämisestä ja hakuhommista. 

Halla Koiranetissä