Etusivu | Kennelesittely | Koirani | Kasvatit | Pentuja | Linkit | Blogi


1 · A · E · H · I · J · B · K · L · M · N · O · P · R

Taikahallan I-pentue


i. Riskatsurkan Cuca Cumma

Cuca Cumma Koiranetissä
e. Taikahallan Aava Kuunkehrä

Aava Koiranetissä
s. 27.5.2005

Lapinkoira

1n + 4u
n Taikahallan Ilosilmä
u Taikahallan Ikiveijari
u Taikahallan Ilmivelmu
u Taikahallan Ihan Aito
u Taikahallan Ihkatumma


TAIKAHALLAN ILOSILMÄ

Ilosilmä eli kotoisammin Laku elelee emänsä luona Sinetässä. Tomera tyllerö! On emäntänsä mukaan ihan erilainen kuin mitä Aava oli pentuna. Aava ei oikein osannut edes haukkua ja Laku komentaa kaikki maan rakoon sillä päällä ollessaan. Aivan ihana neiti kerrassaan! Ja miten kaunis se onkaan... Harmittavasti sillä ovat takajaloissa kintereet sen verran pahasti kääntyneet ulospäin, että en uskalla käyttää Lakua jalostukseen eli olen luovuttanut Lakun omistusoikeuden sijoitusperheelle ilman pennuttamista. Muutoin sillä on todella kaunis rakenne ja luonnekin vaikuttaa ihan kivalta.

Lakun isäntä kertoili pikkuneidistä seuraavaa:
" we love Laku very much. she has a quite different character than Aava and would probably be a good porokoira, while aava would not. she and Aava 'play fight' a lot and she is able to keep aava under control by biting Aava's lip, then aava has to let go of her every time. i think she will be the boss when she gets older. her nickname is already 'pikku pomo'! "


Laku KoiranetissäTAIKAHALLAN IKIVEIJARI

Ikiveijarin uusi kutsumanimi on Kianto. Koiran emäntä kertoi nimeämisen perusteena olevan Ilmari "Iki" Kianto, joka oli myös melkoinen veijari.

Kiannon uusi koti on nykyään Sotkamossa ja se pääsi samaan perheeseen kasvattini Taikahallan Eka Parkin eli Kajon kanssa. Nyt isompana nämä herrat eivät tule enää toimeen keskenään, mutta muiden koirien kanssa Kianto tulee toimeen.

Muurola 22.4.2006, tuomari Riitta Lahtovaara:
"Erinomaista tyyppiä oleva, maskuliininen mittasuht. oikea, vankka uros. Kaunis pää ja ilme. Kauniit taittokorvat. Vahva runko. Vahva raajaluusto. Raajat riittävästi kulmautuneet. Oikea karvanlaatu. Kevyet sivuliikkeet. Luonne ok." JUK1 PU1 SERT VSP

Katselmus Oulussa 27.4.2008, tuomari Janika Wikstèn:
"Hyvän urosleiman omaava nuori herra. Hyvä pää, aavistuksen vaaleat silmät. Saisi olla paremmin kulmautunut takaa, edestä hyvin. Ilmettä parantaa kauniit taittokorvat. Liikkuu hyvällä askeleella. Turkki kattava. Luonne oikea, rauhallinen. Purenta ok. Pääsi jatkoon. Sijoitus 1/5."

Sotkamo 24.5.2008, tuomari Esko Salkonen:
"Kookas. Hyvä mittasuhteet. Urosmainen pää, pyöreähköt silmät. Taittokorvat. Hyvä karva. Eritt. vankka runko. Hyvät raajat. Tuuhea kaunis häntä. Musta hyvä turkki ruskein merkein. AVO EH.

Suomussalmi 14.6.2008, tuomari Arvo Ellmén:
"Mittasuhteet oikeat. Hyvä pää, samoin stoppi. Hyvä selkä. Komea häntä. Vahvaluustoiset raajat. Riitt. kulmaukset. Taittokorvat. Väritys musta vaalein merkein." AVK1 PU1 SERT

Kianto Koiranetissä

Kävin katsomassa Kiantoa kesällä 2007 sen ollessa aikuinen ja kyllä Kianto yhä vie jalat alta! Tykkäsin siitä aivan mielettömästi sen ollessa pentu ja sama tunne on säilynyt. Onhan se tajuttoman komea ja luonteeltakin aivan ihana! Sellainen oman tiensä kulkija ja hyvin omanarvonsa tunteva nuori mies. Vieraista se ei kuulemma juuri piittaa, mutta minut se kyllä aivan varmasti muisti kun alun tuumailun jälkeen kipitti aina häntä heiluen luokse rapsuteltavaksi ja paljasti ihan mahansakin luottamuksen osoituksena! Se ei ole vihainen tms vaan muut ovat vain täysin evvk Kiannon mielestä. Omalla pihalla Kianto pysyy vallan hyvin, mutta jos samassa taloudessa asuvat neitikoirat lähtevät omille teilleen niin kyllä Kianto tuppaa niitä seuraamaan.
 TAIKAHALLAN ILMIVELMU

Ilmivelmu alias Velmu on persoonallisen näköinen, väritykseltään emänsä ja isänsä välimuoto. Luonteeltaan Velmu on iloinen ja tykkää haleista ja rapsutuksista vallan kovasti. Velmun uusi koti on Kuusamossa.

Kävin katsomassa Velmua pikaisesti ohikulkumatkalla. Nuoren miehen pää meni ihan sekaisin tyttöjen tuoksuista ja sen normaalikäytöksestä en saanut käsitystä kun Velmu touhotti vain menemään. Omistajien mukaan se on kuitenkin ihan rauhallinen ja mukava. Pari kertaa se on päässyt ajattamaan poroja ja on osoittautunut hyvin riistaviettiseksi, samoin jänikset kiinnostaisivat kovasti. Tämän takia Velmua ei enää voi pitää metsälenkeillä irti.

Nätti koira Velmu kyllä on, ainoa vika on se kun takajalat ovat kintereistä kääntyneet todella voimakkaasti ulospäin. Tämä ei onneksi tunnu haittaavan koiran elämää millään tapaa!


Velmu Koiranetissä

 TAIKAHALLAN IHAN AITO

Ihan Aito on niin perinteisen lapinkoiran näköinen väritykseltään, että sen piti tulla ihan nimeenkin mukaan! Hirmuisen kaunis pää tällä pojalla on, noiden nappisilmien katsetta ei voi vastustaa!

Ihan Aito eli nykyisemmin Cebo muutti Karigasniemen ja Norjan kautta Rovaniemelle. Omistaja kertoo Cebosta seuraavaa:
" Se on NIIN hellyyttävä, rakastettava... ei sanat riitä kertomaan. Se on jo sisäsiisti ja kuin mallioppilas oppimaan asioita, istuu käskystä ja silleen. Cebon luonne tuntuu olevan vain jotain erityistä, omaa koiraa saa kehua:) En ikinä osannut kuvitellut miten oma koiranpentu tuo eloa ja iloa elämään. Se on täysipäinen perheenjäsen meillä. Koitamme vain pitää järjen mukana ettemme lelli sitä pilalle. "

Cebo on ollut meillä muutaman kerran hoidossa ja tykkään pojan luonteesta kovasti, se on iloinen ja kiltti, mutta toisaalta kovasti sisukas eikä muistele sen mielestä ikäviä kokemuksia (esim. tassunpesua) pahalla.

Cebolla on pentue Tuppuratuulen kennelissä.

Cebo Koiranetissä

Cebo kertoilee elämästään...
" Viihdyn uudessa kodissani oikein mukavasti, saan olla irti kaiket päivät. Pihalla on niin mukavaa, etten viitsi karkaillakkaan. Autossa en oikein tykkää matkustella, se oksettaa ja ottaa päästä. Olen kyllä pikkuhiljaa alkanut ymmärtää, että kun Wolkkarin kyytiin lähtee niin pääsee moniin mukaviin paikkoihin. Onneksi ne automatkat eivät ole pitkiä, joten koetan kestää. Lähetän sinulle pari kuvaa minusta. Ensimmäisessä kuvassa olen Inarijoen rannalla. Siellä vietän paljon aikaa, juoksentelen pitkin hiekkarantoja...ja olen vähän filosofi, kun joskus tykkään vain katsella ja ihailla maisemia. Se toinen kuva on tulevalta mökkipaikalta, vielä siellä ei ole rakennettu mitään, mutta tällä hetkellä tulistelemme ja harvennamme metsää siellä... Tuli vähän ravattua, joten otin pienet päiväunet... "
TAIKAHALLAN IHKATUMMA

Ihkatummalla ei paljon vaaleita merkkejä syntyessään ollut ja siitä sen nimi tuli. Nyttemmin on jo jonkin verran vaalennoksia tullut naamaan. Luonteeltaan Ihkatumma on ihana jörrikkä! Kiltti, touhukas ja vallan terävähampainen, mielettömän komea poika.

Ihkatumman uusi kotipaikka on Pukkilassa. Uudella omistajaperheellä on onneksi sukulaisia täällä pohjoisessa, joten on mahdollista nähdä millainen herra pikkuviikarista kasvaa.

Ihkatumman kutsumanimi on Tihku. Mietin näille kotona pidempään oleville pennuille kutsumanimiä koska pitää koiralla nimi olla ja Tihku tuli väännöksenä rekisterinimestä. Uuden omistajat tykästyivät nimeen ja päättivät jättää sen kutsumanimeksi.

Tihku Koiranetissä