Etusivu | Kennelesittely | Koirani | Kasvatit | Pentuja | Linkit | Blogi

Kotona asustelevat mittelspitzini

 

Gierrat Qi

Gierrat Skaidi


CIB & Fi Mva & Se Mva & No Mva GIERRAT QI "Noki"

s. 14.9.2012

Noki Koiranetissä

Pentue Gierrat kennelissä

Noki muutti meille sijoitukseen ja toivon mukaan pääsee joskus pentulomailemaan kasvattajansa luokse. Halusin meille pienen koiran osin sen takia, että agilityssä saisi koiran varmasti miniksi/mediksi ja osin siksi, että lapsille isojen koirien taluttaminen jne on hieman hankalaa, nätisti isotkin hihnassa menevät, mutta aina on mahdollisuus, että iso koira vetää lapsen kumoon. Pohdin pitkään kleinin ja mittelin välillä, ehdin jopa varata kleininartun kun tutulla kasvattajalla oli pentue tulossa, mutta pentua ei meille asti riittänyt niin sepä siitä sitten. Seuraavaksi otin yhteyttä samalta kylältä lähtöisin olevaan mittelikasvattajaan kun hänellä oli mielenkiintoinen pentue tulossa ja näin saatiin mitteli laumaan. Alunperin olin ostamassa pentua omaksi, mutta kun yksi narttu vain tuli niin sijoitus oli ainoa mahdollisuus, onneksi olemme Sailan kanssa samalla aaltopituudella niin hän pennun meille sijoitukseen antoi!
 
Noki oli pentuna tehokkaasti hampaitaan käyttävä riiviö, tikkasi täysillä kiinni nilkkoihin ja käsiin aina kun sai mahdollisuuden! Parin kuukauden päästä onneksi lopetti senkin kokonaan. Luonteeltaan se on tyyppiä "pieni koko, iso ego" ainakin omassa laumassa. Oppivainen ja pääosin vallan kiltti, ei jää muistelemaan ikäviä asioita. Vauhdikas tättähäärä kuten saksalaismuunnokset tuntuvat olevan, ei kuitenkaan hypi seinille vaikka mitään erityistä ei tapahtuisikaan vaan osaa touhuta itsekseenkin.

Kesä 2015 oli aivan huikea näyttelyrintamalla. Noki valioitui Suomen ja Norjan muotovalioksi Rovaniemen näyttelyssä ja hitusen myöhemmin kävi kasvattajansa kanssa kaksi näyttelyviikonloppua Ruotsissa. Ekaksi sai sertin ja cacibin sekä Ruotsin muotovalion tittelin ja seuraavana viikonloppuna viimeisen cacibin ja sitä myötä kansainvälisen muotovalion tittelin! Mikä ilo oli kulkea näyttelyissä koiran kanssa, joka oli kerrankin karvassa, yleensä Noki on tiputtanut karvat kesäksi pois.

Syksyllä kävimme luonnetestissä, yllättävän pehmeäksi Noki paljastui kun ei ollut mamma eikä oma lauma antamassa tukea. Jätettiin testi kesken kun Noki paineistui turhan paljon. Onneksi tuo ei näy mitenkään arkielämässä, samanlainen tohotin on kuin ennenkin.
 
Pello RN 27.4.2013, tuomari Tuula Pratt
Kaunis, tasapainoinen,erinomainen pentu. Viehättävä pää ja valpas ilme. Kaunis ylälinja. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Erinomainen runko. Liikkuu hyvin. Kaunis turkki. Erittäin lupaava.
PEK1, KP, ROP-pentu


Tornio 20.7.2013, Hannu Talvi
Musta. Hyvin kehittynyt. Mittasuhteiltaan oikea. Hyvä pään muoto. Rakenteessa ei huomautettavaa. Komea turkki. Miellyttävä luonne. Hyvä liike.
JUN ERI1 SA PN2 SERT
 
Oulu 14.7.2013, Irina Poletaeva
Lovely, young female. Excellent size and proportions. Typical head, expression. Correct dentition. Excellent topline, tail carriage. Good forechest for the age. Excellent angulations. Sound movement. Good coat for the age.
JUN ERI1 SA PN2 SERT
 
Heinola 21.9.2013 Erikoisnäyttely, Ursula Meyer
Balanced dog. Very nice head. Feminine expression. Would like the eyes little bit darker. Correct topline, tail set and carriage. Excellent laid shoulders. Excellent angulations. Moves very well, little narrow in rear. Excellent coat. Very well presented.
JUN ERI1 SA VASERT VSP-JUNIORI
 
Pello 15.2.2014, Elina Haapaniemi
17 kk vanha musta varsin sievä kokonaisuus feminiininen. Hyvät mittasuhteet ja ryhti. Tasapainoinen olemus. Erinomainen musta väri. Hyvin rakentunut sivusta ja takaa, hyvin liikkuva. Erinomainen pään muoto, mutta toivoisin hieman tummemmat silmät.
JUN ERI1 SA PN1 SERT ROP
 
Kemijärvi 29.3.2014, Tapio Eerola
17 kk. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Kaunis pää. Hyvät silmät ja purenta. Kookkaat korvat. Erinomainen rintakehän ja raajaluuston vahvuus. Hyvä turkki ja häntä. Jäntevä liikunta pitkin askelin.
NUO ERI1 SA PN1 SERT ROP
 
Tromssa 15.6.2014, Gerard Jipping
20 months. Correct height, length. Correct topline. Correct tailset. Correct skull, muzzle ok. Light brown eyes. Excellent front. Correct angulated front and hind. Correct movement.
NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB VSP

GIERRAT SKAIDI "Käpy"

s. 6.1.2014

Käpy Koiranetissä
 
Käpy liittyi laumaan kun ihastuin ajatukseen toisesta mittelistä, joka olisi samasta emästä kuin Noki. Vieläpä sattui syntymään ruskea narttu, jonka kasvattaja halusi sijoittaa meille! Käpy on helppo ja kiltti pentu, ainakin kun verrataan isosisko Nokiin, joka oli aivan kaamea riiviö pentuna. Oppivainen, kuuliainen ja iloinen, koko olemus on yhtä riemua ja häntä yrittää pysyä tuntemusten perässä eli väpättää vallan mahottomasti! Tekemisen intoa ja halua tuntuisi olevan riittävästi ja jotain pientä agilityyn liittyvää ollaan harjoiteltu, jospa tästä tulisi mun seuraava harrastus- ja kisakoira!