Etusivu | Kennelesittely | Koirani | Kasvatit | Pentuja | Linkit | Blogi

Keeshondien ulkomuotoarvostelut ja jalostustarkastus

» FI MVA Maruskan Oona ulkomuotoarvostelut
» FI MVA Maruskan Oona jalostustarkastus
» Taikahallan Bilehile ulkomuotoarvostelut
FI MVA MARUSKAN OONA


KEMINMAA 23.5.2009, tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

Lähes keskikokoinen. Hyvä luusto. Erinomaiset mittasuhteet. Hyvät pään linjat. Oikea-asentoiset korvat. Hieman pienet silmät. Erinomainen ylälinja. Hyvä rungon syvyys ja muoto. Hyvin kulmautuneet raajat. Tehokkaat tasapainoiset liikkeet. Hyvä värivaihtelu ja turkin laatu.
ERI1 VAK1 PN1 ROP
Tuisku on nykyään näemmä aina jollakin toisella esitettävänä, tällä kertaa Katja oli Tuiskun kanssa kehässä. Tosi hienosti meni vaikkaki Tuiskulla tuntuu olevan vähän diivan eleitä ("mie nuuskin maata jos mua huvittaa", "mie en välitä tuomarin kosketuksesta ja taidanpa vähän pakittaa" jne). Aivan käsittämätöntä, ennen se on menny aina niin nätisti ja nykyään on ihan pönttö kehässä! No tuli kuiten ihan hyvä tulos ja ennen kaikkea ROP-voitto lämmitti mieltä tosi paljon! Kiitos esittäjälle! Niin, ryhmäkehässä ei sijoituttu mitenkään, mutta olipa kokemus sekin.


KEMIJÄRVI 28.3.2009, tuomari Leni Finne

Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Hyvä kuono-osa. Hieman pyöreä kallo. Hyvät korvat. Oikea ylälinja. Riittävä eturinta. Hieman pysty olkavarsi. Oikean mallinen rintakehä. Hyvät kulmaukset ja häntä. Liikkuu aavistuksen kapeasti takaa, vispaten edestä. Hyvä turkki ja väri.
ERI1 VAK1 PN1 VSP
Kenneltyttö Senni esitti Tuiskun kehässä ja hienosti meni. En tiä oisko pitäny esittää vielä nopeammalla vauhdilla, ehkä etujalat ei ois sitte kerenny vispaamaan, vaan samapa tuo, ei paremmin ois voinu mitenkään mennä! Vaikka tuomari kehuikin turkkia niin rop-kehässä sanoi, että kannattais pestä vielä aiemmin ettei ois niin pehmeä. Tai sitte pitää pestä just edellisenä iltana, nythän pesin koiran keskiviikkona ja näyttely oli lauantaina.


OULU 13.7.2008, tuomari Henrik Johansson, Ruotsi

Välbalanserad tik med tilltalande silouette. Feminint välskuret huvud. Fina öron & ögor. Vältillbakalagd skuldra, ngt rak överarm. Utm. svansansättning & vinklar bak. Bra selmarkeringen. Bra kvalitet på täckhåret.
ERI VAK1 PN1 VSP
Suomennos:
Tasapainoinen narttu, jolla on hyvä silhuetti. Feminiininen hyvämuotoinen pää. Hyvät korvat ja silmät. ? ?, vähän suorat olkavarret. Erinomainen hännänkiinnitys ja takakulmaukset. Hyvät värimerkit. Hyvä turkinlaatu.
En ollut mukana tässäkään näyttelyssä, harmi sinänsä sillä olisi ollut mukava olla paikalla kun Tuisku räjäytti pankin eli vei koko potin! En olis välttämättä uskonut sen pärjäävän näin loistavasti, kiitos esittäjälle!


OULU KV 12.7.2008, tuomari Esther Joseph, Australia

4 years. In good hard condition. Well balanced. Moderate angulations front and rear. Head of good size. Dark eye. Good coat and undercoat. A little wide coming towards, brisk movement going around.
ERI VAK2
Suomennos:
"4-vuotias. Hyvässä kunnossa. Tasapainoinen. Riittävät kulmaukset edessä ja takana. Hyvänkokoinen pää. Tummat silmät. Hyvä turkki ja aluskarva. Liikkuu vähän leveästi edestä, ? liikkeet sivusta."
En ollut itse tässä näyttelyssä mukana, mutta Tuisku esiintyi tuttuun tapaansa ollen helppo esitettävä.


RUOTSI PITEÅ 31.5.2008, tuomari Anita Lindroos

Vackert huvud. Fina örön. Bra ögön & bett. Stram rygg. Kraftig benstomme. Välvinklad. Bra färg & päls. Grattis till championatet.
ÖKL1/1 CK BTkl2 CERT ReservCACIB SUCH
Suomennos:
"Kaunis pää. Hyvät korvat. Hyvät silmät ja purenta. ? rinta. Voimakas jalkaluusto. Hyvinkulmautunut. Hyvä väri ja turkki. Onnittelut valioitumisesta." Suomalaisittain arvosana olisi ERI AVO1 PN2 SERT VACACIB RUOTSIN MVA.
Aika nopsaan tuomari tutki koirat, mutta ilmeisesti tykästyi Tuiskuun kun valitsi sen luokkavoittajaksi. Muotovalioruusukkeen hain erikseen ja silloin tuomari vielä kävi rapsuttamassa Tuiskua ja kehui sitä sieväksi. Erittäin mukava palata näyttelykehiin pitkän tauon jälkeen!


PELLO 21.7.2007, tuomari Marja Talvitie

Hyvin feminiininen. Hyvin liikkuva. Hieman pyöreä kallo. Kuono-osa voisi olla pidempi. Hyvät silmät ja korvat. Oikein käännetty häntä. Karva voisi olla karheampi. Väri riittävin värivaihteluin. Liikkuu hyvin. Hyvä karva.
ERI AVK1 PN1 SERT ROP FIN MVA
Tuisku oli ainoa kessu näyttelyssä, mutta ei se ERIn saaminen automaattista ole eli vallan tyytyväinen olen tulokseen! Lisäksi olen todella tyytyväinen siihen, miten tuomari kehui Tuiskun liikkeitä.


ROVANIEMI 23.6.2007, tuomari Rita Teyniers, Belgia

3½ years. Very good in type. Slightly low legged. Correct bite. Could have a bit more forechest. Well developed brisket. Good tail set. Enough knee. Typical coat. Good feet. A bit narrow in hocks while moving. She could have slightly more drive.
ERI AVK1 PN4 VASERT VACACIB -> CACIB
Suomennos:
" 3½ vuotias. Tyypiltään hyvä. Hieman lyhytjalkainen. Oikea purenta. Voisi olla parempi eturinta. Hyvin kehittynyt ? Hyvä hännän kiinnitys. Riittävä polvikulma. Tyypillinen turkki. Hyvät jalat. Liikkeessä hieman ahdas kintereistä ? Voisi olla enemmän "draivia". "
Voi sentäs, jäi taas kerran serti saamatta! Tarkasti tuomari tutki koiria, mutta tykkäs näemmä eri tyypin koirista. Onni kuitenki kävi, eteen meni junnu, veteraani ja inttivalio eli Tuisku peri cacibin! Parhaassa turkissa ei vielä ole ja liikkeet taitavat olla hieman löysät pelkkien narulenkkien takia eli eiköhän tässä kisakuntoon vielä päästä!


ROVANIEMI 27.5.2006, tuomari Leni Nousiainen

Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen ja -ilmeinen nartun pää. Hyvät silmät ja korvat. Hieman lyhyt kaula. Hieman lyhyt ja pysty olkavarsi. Oikeamallinen rintakehä. Esitetään hieman tuhdissa kunnossa. Hyvät takakulmaukset. Runsas karvapeite. Hyvä häntä. Riittävä askelpituus.
ERI AVK1 PN1 SERT VSP
Tuomarilla oli todella tiukka linja arvostelussaan, joten ERIn saaminen ei todellakaan ollut helppo tehtävä koiralle! Sitäkin mukavampaa oli sitten saada sertiputki vihdoin ja viimein taas auki! Hieman tuhdiksi moitiskeli Tuiskua ja sanoi ylipainon vaikuttavan liikkeisiin. Yritin hieman puolustella koiraa kun ei ole emäntä paljoa jaksanut lenkkeillä viime aikoina mahansa kanssa... ;D


OULU 14.5.2006, tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

Vahvarakenteinen, hieman pitkärunkoinen narttu. Hyvä luusto. Voimakas kallo-osa. Tummat teräväkärkiset korvat. Pienet silmät. Lyhyt kaula. Hyvä selkä ja häntä. Vahva rintakehä. Hieman etuasentoiset lavat. Hyvä raajaluusto. Hyvät polvikulmat. Liikkuu taka-ahtaasti. Edestä nostelee raajojaan. Sivuliikkeet tehottomat. Hyvä karvanlaatu.
H AVO
Tarkasti se tämäkin tuomari koiran tutki ja ihan hyvä arvostelu on liikkeitä lukuunottamatta. Ei Tuisku mielestäni niin huonosti liikkunut muihin paikalla olleisiin kessuihin nähden eli H oli kyllä turhan huono arvosana, mutta minkäs teet. Tuomarilla oli epämiellyttävä tyyli siirtyä suoraan toisen koiran luokse ilman kättelyä tms eli minäkin jäin vähän ihmeissäni seisomaan ja odottelemaan minkä väristä nauhaa kehäsihteeri kaivelee esille.


MUUROLA 22.4.2006, tuomari Saija Juutilainen

2 v mittasuhteiltaan hyvä narttu, joka voisi olla aavistuksen ryhdikkäämpi. Riittävä raajaluusto. Hyvälinjainen pää. Täydellinen purenta. Silmät saisivat olla hieman tummemmat. Vahva kaula. Hyvin kulmautunut etuosa. Riittävä rintakehä. Hyvä hännän kiinnitys. Voisi olla hieman hoikemmassa kunnossa. Hyvät värivaihtelut. Hyvä kaulus. Riittävästi pohjavillaa. Liikkuu takaa hieman kapeasti ja edestä leveästi ja löysästi. Voisi olla ryhdikkäämpi erityisesti liikkeessä. Erinomainen luonne.
EH AVO1
Todella tarkka tuomari, hiplasi ja koplasi koiraa kovasti eli kaikki tuli tutkittua varmasti! Otti kyllä vähän pannuun kun varmana pitämäni sertti meni taas huti (ainoa narttu), mutta minkäs teet! Seuraavalla kerralla paremmalla tuurilla, kai.


ROVANIEMI 4.3.2006, tuomari Paula Rekiranta

Tasapainoinen narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Erinomainen pään malli, kauniit silmät, hyvä ilme, hyväasentoiset korvat. Hyvä ylälinja. Tiivis runko. Hyvä häntä, raajat ja kulmaukset. Erinomainen karvapeite. Liikkuu hyvin.
ERI AVK2 PN2 VASERT
Tarkka tuomari, tutki koiran hyvin. Harmi kun serti meni taas sivu suun, mutta eipä voittajanartussa mitään vikaa ollut!


KAJAANI KV 6.1.2006, tuomari Roberto Scill, Romania

Correct head, with good porportions. Well set and carried ears. Very good topline. Well developed chest. Well angulated. Well set tail. Very good movement and coat. Nice temperament.
ERI AVK2 PN3 VASERT VACACIB
Suomennos:
"Oikeanlainen pää, hyvät mittasuhteet. Hyväasentoiset korvat. Oikein hyvä ylälinja. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvin kulmautunut. Hyväasentoinen häntä. Oikein hyvät liikkeet ja turkki. Mukava luonne."
En meinannut pysyä tämän tuomarin sijoitteluvauhdissa mukana yhtään, siis kuka sijoittui ja miten. Hyvän arvostelun hän kuitenkin antoi. Tuisku oli nyt hyvässä näyttelykunnossa, kaikki kävivät ihastelemassa että onpas sille tullut kovasti turkkia! Häntäkin alkaa olla mukavan karvainen kun kukaan ei ole enää repimässä sitä!


RANUA 6.11.2005, tuomari Raimo M. Viljanmaa

Keskiharmaa, sopivasti sävyttynyt. Kaunisilmeinen pää. Hyvät korvat. Tiivis, mittasuhteiltaan oikea runko. Erinomaiset raajat. Kallon takaosassa turkin puutetta ja häntä kovin vaatimaton, muilta osin hyvä turkki.
EH NUK1
Jälleen kerran Viljanmaan kehä laahasi yli tunnin aikataulusta myöhässä... Turkki puuttui yhä, samoin häntä oli vähässä karvassa. Seuraava koitos Kajaanissa parin kuukauden kuluttua, josko sinne olisi turkkia jo tullut!


OULU KV 1.10.2005, tuomari Antti Aarnio

Kirkas keskiharmaa. Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan oikea. Yleisvaikutelma erinomainen. Oikeanmuotoinen ilmeikäs pää. Hyvä runko- ja raajarakenne, häntä sekä turkki. Liikkuu hyvin. Luonne miellyttävä.
ERI NUK3 PN3
Aarnio on leppoisa metsäkoiratuomari. Turkin totaalinen puuttuminen ei ilmeisesti haitannut tippaakaan! Olin nimittäin miettinyt, että lähdenkö näyttelyyn ollenkaan kun Tuisku tiputti turkin kertaheitolla.


 JÄMSÄ keeshondien erikoisnäyttely 9.7.2005, tuomari Jean Sharp-Bale, Englanti

Very foxy expression. Nice head. Small well placed ears. Balanced, but would prefer higher set tail. Lovely colour. Good on the move.
ERI NUK3
Suomennos:
"Hyvin kettumainen ilme. Hyvä pää. Pienet hyväasentoiset korvat. Tasapainoinen, mutta häntä saisi olla korkeammalle kiinnittynyt. Ihastuttava väri. Hyvä liike."
Englantilainen kasvattajatuomari. Tutki koiran tarkkaan. Tykkäsi todella korkealle kiinnittyneestä hännästä vaikka Tuiskun häntä ei mitenkään kauhean alhaalla ole.


ROVANIEMI KV 25.6.2005, tuomari Svein Helgesen, Norja

Feminin tik. Mycket god typ och god balans. Mycket bra huvud och fint uttryck. Stark hals. Bra kompakt kropp. Kunde ha bättre svansansätter (?). Fin päls och färg. Goda rörelser, skall bli starkare framme.
EH NUK1
Suomennos:
"Feminiininen narttu. Oikein hyvää tyyppiä ja hyvin tasapainoinen. Oikein hyvä pää ja hyvä ilme. Voimakas kaula. Hyvin tiivis runko. Voisi olla paremmat (?). Hyvä turkki ja väri. Hyvät liikkeet, tulisi olla voimakkaammat edestä."
Olipa vähäeleinen tuomari! Arvostelu sentään oli ihan asiallinen ja tarkka. Olisiko liikkeet pudottaneet sijoitusta, en tiedä. Niitä kuitenkin saa vielä treenata, kesän löysäily näkyy...


ROVANIEMI 16.4.2005, tuomari Tuula Pratt

Erittäin hyvät mittasuhteet. Erittäin hyvä pään muoto, samoin kuono-osa. Aavistuksen kookkaat korvat. Kaunis ryhti. Riittävästi kulmautunut edestä. Hyvä, tilava runko. Hyvä, joustava liikunta. Hyvä hännän asento, hännässä saisi olla enemmän karvoitusta, muuten kaunis turkki.
ERI JUK1 PN1 SERT VSP !!
Prattin tarkka tuomarointilinja jatkuu. Vaikuttaisi, että Tuisku on kehittynyt kuluneen kolmen kuukauden aikana, sillä asiat, jotka olivat vielä Kajaanissa heikkoja, olivat tässä arvostelussa parantuneet selvästi. Olen mielettömän tyytyväinen tulokseen, sillä ei oltu ainoa narttu kehässä ja olin ihan varma, että kakkoseksi jäädään kun Tuiskun häntä on mitä on... ;D


KAJAANI 8.1.2005, tuomari Tuula Pratt

Erinomaiset mittasuhteet ja ryhti. Kaunis pään muoto. Pyöreät silmät ja melko kookkaat korvat. Hyvä kaula. Niukat etukulmaukset. Erinomainen runko. Polvikulmauksia voisi olla hieman enemmän. Hyväasentoinen, kovin lyhyt ja vaatimaton häntä. Takaliike voisi olla hieman voimakkaampi. Muuten hyvä, joustava liikunta. Hyvä turkki. Esiintyy erinomaisesti.
EH JUK3
Miellyttävä ja tarkka tuomari. Turkittomalle koiralle oikein loistava arvostelu! Lisäksi olin todella otettu, kun tuomari vielä erikseen mainitsi Tuiskun olevan oikea malliesimerkki hyvin esiintyvästä koirasta!
Täällä oltiin muutes ekaa kertaa siskolikka Kittyä parempia. Kitty oli ihan turkiton... Saa nähdä missä seuraavan kerran ollaan kehässä yhtä aikaa, miten sitten käy! ;c)


KUOPIO 8.8.2004, tuomari Gert Christenssen, Tanska:

8 months. Small female. Feminin head & expression. Scissor bite. Dark, a little round eyes. Well set ears. Good neck & topline. Well set tail. Good body. Enough angulated in front. Bood bones. Turning out the elbows in movement. Good coat. Good temperament.
PEN 2 KP
Suomennos:
"8 kuukautta vanha. Pieni narttu. Feminiininen pää ja ilme. Saksipurenta. Tummat, hieman pyöret silmät. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä niska ja selkälinja. Hyvin asettunut häntä. Hyvä kroppa. Tarpeeksi kulmautunut edestä. Hyvä luusto. Kääntää olkavarsia liikkeessä. Hyvä turkki. Hyvä luonne."
Ja taas siskolikka Kitty valittiin paremmaksi! No onneksi sentäs ruusukkeet saatiin molemmilta päiviltä ja hyvät arvostelut, että ei ihan hukkareissu sentäs tullut!


KUOPIO 7.8.2004, tuomari Ove Germundsson, Ruotsi:

8-månaders valp i stark utveckling, men av utmärkt typ & modell. Underbart huvud & uttryck. Bra mask & glasögon. Utmärkt hals & rygg. Behöver utvecklas mer i kroppen. Mycket typiska vinklar & rörelser. Lovande!
PEN 2 KP
Vapaa suomennos:
"8 kuukautta vanha, kesken kehityksen, mutta erinomaista tyyppiä ja mallia. Ihastuttava pää ja ilme. Hyvä maski ja silmälasit. Erinomainen kaula ja selkä. Kropan täytyy vielä kehittyä. Hyvin tyypilliset kulmaukset ja liikkeet. Lupaava!"
Tipahdettiinpa sitte maan pinnalle kun Tuiskun siskolikka oli tuomarin mielestä parempi. Tuisku kyllä onkin pentumaisempi Kittyyn verrattuna ja hieman pienempi kooltaankin.


KEMI 24.7.2004, tuomari Hans v.d. Berg, Alankomaat:

7½ months nice type. Square short-coupled very nice head. Excellent expression. Small high set ears. Good bite. Sound front & rear. High set tail. Short back. Nice colour. Hopefully she will grow enough. Good mover.
PEN 1 KP ROP-pentu!
Ja arvostelu hyvin vapaasti suomennettuna:
"7½ kuukautta vanha, hyvä tyyppi. Neliön mallinen ja oikein hyvä pää. Erinomainen ilme. Pienet ylös kiinnittyneet korvat. Hyvä purenta. Hyvä etu- ja takaosa. Korkealle kiinnittynyt häntä. Lyhyt selkä. Hyvä väri. Toivottavasti kasvaa riittävästi. Hyvä liikkuja."
Tuomari oli erittäin miellyttävä, todellinen koiraihminen! Hänellä oli vielä hupaisa tapa jäädä jutustelemaan joka voittajakoiran esittäjän kanssa ja me keskustelimme hetken verran hänen suomen kielen taidoistaan... Jäipä ainakin mieleen tämä ihminen! ;c)


HAUKIPUDAS 11.7.2004, tuomari Hannu Talvi:

Vaalean harmaa. Riittävät värivaihtelut ja -merkit. Kaunis pää. Tiivis runko. Hyvälaatuinen turkki. Esiintyy ja liikkuu kauniisti.
PEN 1 KP ROP-pentu!
Metsästyskoiratuomari, jonka arvostelun kaikki kuulivat! ;c) Kuullessaan, että voittajat olivat äiti ja tytär hän totesi, että kyllä tuosta pennusta vielä hyvä tulee... Samaa mieltä minäkin olen!
FI MVA MARUSKAN OONA


JALOSTUSTARKASTUS JÄMSÄ 10.7.2005, Jean Sharp-Bale

Pretty bitch, good colour. Very sweet foxy head. Dark eye and good ears. Tailset is not perfect. Bone substance good. I´d look for something bigger. Good potential for breeding something very nice.
Suomennos:
"Nätti narttu, hyvä väri. Hyvin sievä kettumainen pää. Tummat silmät ja hyvät korvat. Hännänkiinnitys ei ole täydellinen. Hyvä luusto. Odottaisin jonkin verran isompaa. Hyvää ainesta kasvatukseen."

TAIKAHALLAN BILEHILE


KEMINMAA 23.5.2009, tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

Koon alarajoilla oleva oikealinjainen narttu. Riittävä luusto. Hyvät pään mittasuhteet. Hieman isot korvat. Pienet silmät. Kapealinjainen kuono. Lyhyt kaula. Hyvä selkälinja. Riittävä rungon syvyys. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvät takaliikkeet. Tehokkaat sivuliikkeet, mutta liikkeessä saisi olla ryhdikkäämpi. Hyvä turkin laatu. Riittävä värivaihtelu.
EH1 NUK1
Nyt kyllä harmitti ku ei sertiä herunut, Hile kun on mun mielestä ihan jees kunnossa. Mittakepin lähestyessä ois pitäny tajuta nostaa koira erikoisryhdikkääseen asentoon, vaan ku en tajunnu. Liikkeessä Hile joko tuijaa mua naamaan ja viskoo etujalkojaan tai sitte kulkee ihan lysyssä, jep jep. Pientä treeniä tarttis vissiin! ;D


KEMIJÄRVI 28.3.2009, tuomari Leni Finne

Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Oikea ylälinja. Litteä eturinta. Melko pysty olkavarsi. Oikean mallinen rintakedä. Hyvät takakulmaukset. Oikea-asentoinen häntä. Tänään ei parhaassa karvassa. Hieman ruskeaa turkissa. Oikea askelpituus.
ERI1 NUK1 PN2 SERT
Hitsi meän aropupu nappasi ekan sertinsä! Leni Finne on ihana tuomari, tarkka, mutta ah niin mukava. Nytkin naureskelimme, että kannattais toko-koiralle opettaa seiso-käskykin kun Hile tuppasi maastoutumaan tai istumaan aina tilaisuuden tullen. Olin kyllä älyttömän onnellinen kun vaaleanpunainen nauha saatiin, jännitti aivan mahdottomasti kun edellisissä näyttelyissä Hile oli suoranainen ääripäiden koira!


OULU 13.7.2008, tuomari Henrik Johansson, Ruotsi

Bra könspregel. Tilltalande huvud & uttryck. Kunde ha bättre utfylld näspart. Välansatta öron. Tillräckligt distinkta glasögonmarkning. Knappt vinklad runtom. Mjuk i sin rygglinje. Mkt låg svansansättning, vilket stör silouetten. Knapp steg.
H JUN
Suomennos:
Hyvä sukupuolileima. Miellyttävä pää ja ilme. Voisi olla täyteläisempi kuono-osa. Hyvinasettuneet korvat. Riittävän erottuvat silmälasimerkit. Heikot kulmaukset. Pehmeä selkälinja. Häntä alaskiinnittynyt, mikä häiritsee silhuettia. Puutteelliset liikkeet.
En ollut mukana tässäkään näyttelyssä, kiitos esittäjälle aropupun viemisestä kehään! Varmasti ollut tuomarillakin haasteellista arvostella koiraa, joka joko istuu tai pomppii... ;D


OULU KV 12.7.2008, tuomari Esther Joseph, Australia

10 months. Correct balance. Good coat and colour. Balance of the head is good, wedge shape. Dark eye. Would prefer ears closer set together. Good coming and going. Covered ground with brisk movement.
ERI JUK3
Suomennos:
10 kuukautta vanha. Tasapainoinen. Hyvä turkki ja väritys. Pään tasapaino on hyvä, kiilamaisen muotoinen. Tummat silmät. KOrvat saisivat olla lähempänä toisiaan. Hyvät liikkeet edessä ja takana. Terhakka liikunta (tai jotain sinnepäin).
En ollut itse tässä Hilen debyyttinäyttelyssä mukana. Neiti pomppi kuin aropupu eikä halunnut seisoa eli lievästi ottaen haasteellinen esitettävä.